OWIOS verslaat sv ’t Harde met 5-0

13 augustus 2017 - Gepubliceerd door

In de openingswedstrijd van de Veluwecup heeft OWIOS, na een 2-0 ruststand, sv ’t Harde verslagen met 5-0. Voor beide ploegen was het te zien dat men net weer in training was. Het eerste half uur ging de strijd gelijk op, maar nadat OWIOS op een 2-0 voorsprong kwam, was OWIOS de bovenliggende partij.

In het eerste half uur golfde het spel op en neer en waren er kansen voor OWIOS als voor sv ’t Harde. De beste kans voor OWIOS was een kopbal van Ben Snoek die rakelings over de deklat ging. Aan de andere kant bracht keeper Ponstein goed redding op een schot van dichtbij van Bram van de Worp. Na een half uur kwam OWIOS op een 1-0 voorsprong. Een dieptepass van Hendri Nagelhout kwam precies in de loop van de opkomende rechtsback Marco Hoogland en zijn strakke voorzet werd tot doelpunt gepromoveerd door Nabil Essaddouqi. Enkele minuten later kwam sv ’t Harde door een mooie individuele actie van Henrico Leusink op de 16-meter bijna langszij, maar zijn lob belandde op de lat. In de omschakeling nam OWIOS ineens afstand. Wederom een diepe val van Nagelhout viel voor Arjan Vorsselman, dien ineens uithaalde. Keeper Henry Schipper stond zijn mannetje en ook de rebound van Essaddouqi kon Schipper nog keren, maar na het breed leggen van de terugspringende bal op Van Haagen was keeper Schipper kansloos. Langzaam werd OWIOS sterker en vond men elkaar makkelijker. Na ruim een uur spelen was het William van den Hul die een bal terugkopte in de doelmond en Arjan Vorsselman maakte de 3-0. Tien minuten voor tijd was het wederom Vorsselman die zijn tweede doelpunt maakte uit een corner. Enkele minuten later was het de 16-jarige debutant Mike Bastiaan die zijn debuut luister bijzette door de bal het laatste zetje te geven in een scrimmage in de doelmond. Voor beide ploegen is de kop er af en kan men verder werken richting hopelijk een mooi seizoen. Zaterdag 19 augustus voetbalt OWIOS in de Veluwecup tegen Oene en neemt sv ’t Harde het op tegen CSV VIOS.