De voetbalverenigingen ESC, sv ’t Harde en vv OWIOS organiseren sinds 2010 een toernooi ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Dit jaarlijks terugkerende toernooi werd in de zomer van 2010 voor het eerst georganiseerd in Oldebroek. De edities van 2011 en 2012 vonden respectievelijk plaats in Elburg en ’t Harde. In het seizoen 2014 is DSV ’61 toegetreden tot de gezamenlijke organisatie van het toernooi. Ook is het toernooi vanaf 2014 uitgebreid van vier naar zes deelnemers. Het toernooi wordt elk jaar bij een andere vereniging gehouden. De Rabobank Veluwecup zal in het jaar 2017 gehouden worden in Oldebroek. Deze editie zal voor het eerst gespeeld worden op drie zaterdagen, zonder een midweekse ronde.

Het sportieve evenement, dat aantrekkelijke derby’s bevat tussen gelijkwaardige tegenstanders, wordt in de maand augustus afgewerkt. Elke editie zijn regionale verenigingen gastdeelnemer.

In eerste instantie werd er gespeeld volgens de puntentelling van het ‘Amsterdam Tournament’; Naast de gebruikelijke 3 punten voor winst en 1 punt voor gelijkspel, leverde elk doelpunt ook nog een punt op. Deze telling werd gehanteerd om aanvallend spel te stimuleren. Een 3-3 leverde immers evenveel punten op als een 1-0. De praktijk heeft echter uitgewezen dat het het spel niet anders wordt van een de aangepaste puntentelling. De organisatie heeft derhalve besloten met ingang van de editie 2014 te spelen volgens de normaal geldende KNVB punten telling.

Er gelden toegangsprijzen voor dit sportieve evenement, kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang. Bij de ingang wordt een kleurrijke informatiegids verstrekt. Deze toernooigids bevat informatie over het toernooi en haar deelnemers. Bedenk dat een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat. Bij de ingang worden loten verkocht. Vaste bezoekers herkennen hun ‘eigen’ loten verkopers doordat er van elke vereniging mensen van de verschillende supportersverenigingen staan.

 

Omdat de Veluwecup een samenwerking is tussen een aantal verenigingen moeten alle bezoekers, dus ook leden en donateurs van de deelnemende verenigingen en of van de thuisspelende vereniging, entree betalen.

De kaarten zijn op de wedstrijddagen te koop aan de kassa van de organiserende vereniging. Tevens ontvangt u een uitgebreid programmaboekje gratis. Met uw toegangskaart steunt u bovendien enkele goede doelen zoals vermeldt in het programmaboekje.

Tarieven:

Speeldag op zaterdag 4 euro
  • Jeugd onder de 12 jaar heeft gratis toegang.
  • Jeugd van 12 t/m 18 jaar en 65-plussers betalen de helft van het bovengenoemde tarief (2 euro).
  • Personen tussen de 18 jaar en 65 jaar betalen het bovengenoemde tarief (4euro).
  • Let op: iedereen, dus ook supporters van de thuisspelende vereniging betalen entree tijdens het toernooi.

Tijdens elke wedstrijd wordt een verloting gehouden. De uitslag van de verloting zal worden omgeroepen.