Beschamende nederlaag voor Elburger SC tegen s.v. ’t Harde: 1-2

27 augustus 2017 - Gepubliceerd door

Hoewel Elburger Sportclub het grootste gedeelte van de laatste wedstrijd om de Rabobank VeluweCup met twee man meer speelde, leden de blauw-witten tegen s.v.’t Harde evenwel een beschamende 2-1 nederlaag. Bovendien eindigden de Elburgers met slechts één punt op de laatste plaats.

Aanvankelijk leek er niets aan hand voor de formatie van Remon van Schoonhoven, die de wedstrijd controleerde en door een aantal uitstekende mogelijkheden (Ramon Flokstra, Bert Jan Kragt en Sven Wastenecker) al voor rust op een ruime voorsprong had moeten staan. Nadat een treffer van Kevin van Renselaar was afgekeurd, speelde in de periode hierna de scheidsrechter een belangrijke maar dubieuze rol.

Een tweetal Hardeneze overtredingen van Wesley Huenestein en Terence te Brink, die kort op elkaar volgden, bestrafte hij tot ieders verbazing met een rode kaart, waar echter volgens velen alleen het “vergrijp” van de laatste met geel had kunnen worden afgedaan.

De weg voor een ruime overwinning voor de Elbugers lag open, maar het liep heel anders. Bert Jan Kragt bracht de Elburgers tien minuten na rust nog wel op een voorsprong, maar met de aanstekelijke gedrevenheid van de Elburger trainer Egbert Kragt als stimulans, gooiden de negen op drift geraakte groen-witten hun hele ziel en zaligheid in de strijd en niet zonder succes. Eerst was het Bram van de Worp die de mistastende doelman Marijn van der Gaag passeerde, terwijl even later de Elburger-goalie een bal uit de vingers liet glippen en Quinten Turubassa zijn ploeg aan de uiteindelijke 2-1 overwinning hielp.

De blauw-witten deden nog wel pogingen om de stand een ander aanzien te geven, maar mede door enkele uitstekende reddingen van de goalie bleef ’t Harde wonderwel overeind.