Elburger Sportclub en DSV ’61 houden elkaar in evenwicht: 1-1

21 augustus 2017 - Gepubliceerd door

Ook in de tweede wedstrijd van dit toernooi, mochten zowel bij Elburger Sportclub als bij DSV ’61 zich een een aantal talentvolle jeugdspelers presenteren op het hoofdpodium. Zo had trainer Remon van Schoonhoven, bij de blauw-witten in de eerste helft van deze gemeentelijke ontmoeting, een plaatsje ingeruimd voor de B-junior Yannick Hillebrandt en de wat oudere Michel Harderwijk.

Lange tijd leek DSV op weg naar de winst door een treffer van Mark van Klompenburg in de eerste helft, waarin overigens weinig opzienbarends viel te noteren. De Doornspijkers waren wel wat sterker, maar wisten de defensie van Elburger Sportclub verder niet in de verlegenheid te brengen. De blauw-witten hadden, nog voor rust, een handvol wat meer ervaren krachten laten opdraven en kregen daardoor beter grip op de wedstrijd. Weliswaar lieten de oranjehemden zich niet onbetuigd en onder aanvoering van Alfred Hofmeijer probeerde men het doel van Kevin Struik te belagen.

Toch kwamen de Elburgers in de slotfase verdiend langszij. Nadat al eerder het aluminium was geraakt, kopte Wim de Vries na een fraaie voorzet van Robbert van Schie de bal onhoudbaar voor doelman Laurens Dekker in de verre hoek.