Wedstrijdverslag: ESC – DSV 1 – 2

19 augustus 2018 - Gepubliceerd door

In vergelijking met het afgelopen seizoen moet het trainersduo Etie Jansen/John Visser het doen met zo’n 45 jaar minder ervaring in het eerste team van DSV. Dat is met recht een aderlating te noemen, maar afgaande op de eerste wedstrijd voor de Rabobank Veluwecup 2018 tegen een eveneens zeer veranderd ESC onder de nieuwe trainer Patrick Posthuma hoeft het duo niet in de stress te schieten.
Met veel jeugdig elan – in de basiself stonden slechts twee “oud-basisspelers “ – gaven de oranjehemden hun buurman goed partij en had de ruststand zomaar 2 – 0 in het voordeel van de Doornspijkers kunnen zijn in plaats van de 1 – 1. Want….een toegekende penalty voor DSV werd gemist omdat ESC keeper Bjarn Onderstal de slecht ingeschoten penalty klemvast pakte. DSV scoorde slechts eenmaal in de persoon van Jeffrey Schreurs en ESC zorgde voor een tegentreffer door een mooi doelpunt van Vincent Huisman.
In het duel werd aan weerszijden volop gewisseld, zodat de trainers een eerste indruk konden krijgen hoe hun spelers er voor stonden en op welke positie ze het meest tot hun recht kwamen. Een schot van DSV werd van richting veranderd zodat de ESC-goalie kansloos bleek, deze 1 – 2 voorsprong gaven de oranjehemden niet meer weg.
A.s. dinsdagavond wordt het toernooi voor DSV voortgezet. Om 19.30 uur wordt er op het burgemeester Bode sportpark in Elburg gespeeld tegen OWIOS. ESC speelt woensdagavond om 19.30 uur tegen vv Oene.