ESC verliest openingsduel tegen V.V.OENE: 1-2

14 augustus 2017 - Gepubliceerd door

Was het gebrek aan scherpte of concentratie? Al na enkele minuten n.l. keek Elburger Sportclub, na knullig verdedigingswerk, in de openingswedstrijd tegen mede-klassegenoot en gastclub Oene tegen een 1-0 achter- stand aan. Voor de deelnemende ploegen is dit toernooi een goede warming-up in de aanloop naar een nieuw voetbalseizoen, dat dit jaar drie weken later (zat. 23 sept.) begint dan normaal. Voldoende tijd en gelegenheid voor de twee opponenten om in de tweede competitiewedstrijd, wanneer dit duel in Oene op het programma staat, zo optimaal mogelijk voor de dag te komen.

Doordat een aantal spelers vanwege vakanties nog niet aanwezig waren, mochten enkele jeugdige talenten bij Elburger Sportclub kennis maken met het “grote werk”.
In de eerste helft wogen beide teams vervolgens behoorlijk tegen elkaar op, al was Oene wat feller in de duels en vond men elkaar gemakkelijker. Bij de Elburgers liep het allemaal wat stroever, maar kansen op de gelijkmaker waren er zeker.

Kort na de hervatting verdubbelde Oene zelfs de score, maar halverwege de tweede helft smaakte de jonge Max Lamberink het genoegen zijn eerste treffer als debutant in de hoofdmacht op zijn naam te brengen. Met kansen over en weer had een schot op de paal van Oene de nekslag voor de blauw-witten kunnen betekenen. Ongeveer tien minuten voor tijd kregen de Elburgers een uitgekiende mogelijkheid om naast Oene te komen. Een door de scheidsrechter nogal dubieus toegekende strafschop werd weliswaar hard ingeschoten door Mathijs Frik, maar de uitstekende Oene-doelman, die al eerder enkele fraaie reddingen had verricht, tikte met een fantastische redding de bal uit het doel.