Ouverture Rabobank Veluwecup

20 augustus 2018 - Gepubliceerd door

Het Rabobank Veluwecup-toernooi, dat dit jaar voor de negende keer wordt gehouden, is in de maand augustus al niet meer weg te denken ter voorbereiding op een nieuw voetbalseizoen. Ook deze editie zijn s.v. ’t Harde, OWIOS, DSV ’61 en Elburger Sportclub verantwoordelijk voor de organisatie en fungeert de laatste vereniging als gastheer op het Burgem. Bode Sportpark. V.v. Oene voor de derde keer, en Noord Veluwe Boys, voor het eerst, completeren het deelnemersveld. Na de lange warme zomer hadden veel voetballiefhebbers de weg naar Elburg weer weten te vinden en beleefden, onder prima weersomstandigheden, een ontspannen voetbalmiddag. In de eerste wedstrijd kwamen s.v. ‘t Harde en Oene tegen elkaar in actie. Voor de groen-witten verliep het afgelopen seizoen enigszins teleurstellend en zullen het komend seizoen dan ook beter voor de dag willen komen. Oene trok met twee doelpunten van Jim Schaap echter aan het langste eind.
Evenals bij ’t Harde, mochten in het team van de bij Elburger Sportclub debuterende trainer Patrick Posthuma, in de volgende wedstrijd tegen DSV ’61, diverse jeugdspelers in deze experimentele periode, hun opwachting maken. De blauw-witten, die een handvol vaste basiskrachten misten, verloren tenslotte met 2-1. Door een treffer van Jeffrey Schreurs namen de oranje-zwarten de leiding en nadat de bij de Elburgers weer teruggekeerde Bjarn Onderstal een strafschop wist te stoppen kwam de neo 2e klasser door een fraai doelpunt van de jonge Vincent Huisman op gelijke hoogte. De formatie van Etie Jansen wist echter alsnog de winnende treffer te fabriceren.
In de laatste wedstrijd tussen het sterke OWIOS en de debuterende 4e klasser Noord Veluwe Boys boden de mannen van oefenmeester Jan Jaap Kooistra aanvankelijk prima tegenstand en werd er met een 1-1 stand gerust. Een rode kaart voor de OWIOS-doelman, na ongeveer vijftien minuten spelen in de tweede helft, vormde vervolgens echter voor de Oldebroekers, met een man minder, geen belemmering zich direct al kandidaat te stellen om voor de tweede achtereenvolgende maal dit toernooi op haar naam te schrijven en wonnen tenslotte met ruime cijfers: 4-1. Nabil Essaddouqi, Cornell Balk, Julian ten Hove en Henrdik Uitslag waren verantwoordelijk voor de Oldebroeker productie.
A.s. dinsdagavond wordt het toernooi vervolgt. Voor het complete programma verwijzen wij u naar de website van de Veluwecup: www.veluwecup.nl.