OWIOS wint de Rabobank Veluwecup

9 oktober 2017 - Gepubliceerd door

OWIOS is winnaar geworden van de Rabobank Veluwecup 2017. In de laatste wedstrijd tegen DSV ’61 werd er met 1-1 gelijkgespeeld en dit was voldoende om het toernooi te winnen. OWIOS is de eerste vereniging die de Veluwecup prolongeert en ook de eerste organiserende verenging die de cup in huis houd

De belangen vooraf waren helder. DSV ’61 moest winnen om de Veluwecup te winnen en OWIOS had aan een gelijkspel voldoende. De eerste helft was voor DSV ’61 en OWIOS was in de 2e helft de bovenliggende partij. OWIOS speelde een moeizame wedstrijd. Pas in de slotminuten viel de verdiende gelijkmaker. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af en veel kansen waren er niet te noteren. De beste mogelijkheden in de eerste helft waren voor DSV ’61. OWIOS zette zichzelf onder druk door veel te veel de bal terug te spelen op keeper Chris van de Poll en voorin te snel balverlies te lijden en vervolgens in de omschakeling te lang blijven hangen. Anderzijds was het de verdienste van DSV ’61 om de spelers vast te zetten. De enige mogelijkheid in de eerste helft voor OWIOS was een vrije trap van Hendri Nagelhout die op de lat kwam. Na bijna een half uur kwam DSV ’61 op een verdiende voorsprong. Een verkeerde uittrapbal van keeper Chris van de Poll belandde pardoes voor de voeten van een speler van DSV ’61 en vervolgens maakte Van de Poll obstructie om een doelpoging te voorkomen. De terechte penalty werd feilloos ingeschoten door Alex Bouwman. Vlak voor rust kwam OWIOS nog goed weg toen geheel vrijstaand een kopbal veel te zacht op het doel gekopt werd. In de tweede helft kreeg OWIOS meer en meer grip op de wedstrijd. Met name aan het eind van de wedstrijd kreeg OWIOS verschillende kansen. Keeper Dekker liet van zich spreken en hield in deze fase DSV ’61 in de race. Eerst werd een inzet van Arjan Vorsselman van de lijn gehaald. Even later pareerde Dekker fantastisch een inzet van Bennie Veldhoen en ook de rebound van Hendrik Uitslag ging er niet in. Uiteindelijk viel in de 82e minuut toch de verdiende gelijkmaker. Bij een inzet van Arjan Vorsselman was Dekker een sta-in-de-weg, maar Hendrik Uitslag was er snel bij om de rebound in te tikken.

Met deze gelijkmaker verzekerde OWIOS zich van de toernooiwinst. OWIOS won twee keer en speelde 1 keer gelijk. Het was dubbel feest in Oldebroek, want het jeugdtoernooi van de Veluwecup werd gewonnen door OWIOS JO19-1.