OWIOS wint Veluwecup 2023

27 augustus 2023 - Gepubliceerd door

OWIOS is er in geslaagd om de titel te verdedigen op het eigen sportpark Bovenmolen! OWIOS versloeg sv ’t Harde in de laatste wedstrijd met 2-1. OWIOS had dus de volle negen punten uit drie wedstrijd en mocht zich winnaar noemen van de Veluwecup 2023.

OWIOS kwam na 11 minuten voetbal op voorsprong. De verdediging van ’t Harde werkte een voorzet niet goed weg en de bal belandde voor de voeten van Florian Jonker in de zestien meter, hij behield goed overzicht en speelde de vrijstaande Corné Hamelink in die de bal kon binnen schieten. Lang kon OWIOS niet van de voorsprong genieten. In de 21e minuut kreeg ’t Harde een corner en ook OWIOS kreeg de bal niet goed weg gewerkt en Luuk Struik stond klaar om de bal in de goal te werken 1-1! Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft gingen de aanvallen over en weer en de beste kansen waren voor OWIOS te noteren. Het duurde echter tot de 88e minuut tot de 2-1 op het scorebord kwam. De jonge Yoeri de Vries veroverde de bal op het middeveld en stuurde met een mooie pas Jasper Schut diep. Schut was net iets eerder bij de bal dan de uitkomende keeper van ’t Harde en kon de bal diagonaal breed leggen en Van Koldenhove kon de bal binnen lopen! 2-1! Dit was ook de eindstand!

Eerder op de middag had DSV’61 al met 1-6 (ruststand 1-1) gewonnen van ESC.

De organisatie kom terug kijken op een geslaagde editie van het toernooi! Er waren mooie wedstrijden te zien met ook veel doelpunten! Ook de publieke belangstelling was erg goed! Na afloop kregen ook alle jeugdafdelingen van de deelnemende teams een cheque overhandigd van €500. Volgend jaar is de Veluwecup in Elburg!