Rabobank Veluwecup blikt terug en schenkt mooi bedrag aan Dierenambulance

1 november 2017 - Gepubliceerd door

De voorbereidingen voor het aankomende Rabobank Veluwecup toernooi zijn inmiddels weer in volle gang. In de zomer van 2018 zal het toernooi plaatsvinden op het Burgemeester Bode sportpark in Elburg. De Rabobank Veluwecup is een voorbereidingstoernooi georganiseerd door de voetbalverenigingen DVS ’61, ‘t Harde, Owios en ESC.
Terugblik

Dit jaar wisten veel toeschouwers de weg naar het sportpark Bovenmolen in Oldebroek, waar de editie 2017 van de Rabobank Veluwecup plaatsvond, te vinden. Het publiek kon genieten van spannende wedstrijden. De deelnemende ploegen waren aan elkaar gewaagd. De spanning liep hoog op tijdens de één na laatste wedstrijd van het toernooi tussen DSV’61 en Owios. DSV’61 moest winnen en Owios had genoeg aan een gelijkspel, om zich vervolgens tot winnaar te laten kronen van het toernooi. Dit is bijna exact hetzelfde scenario als de editie van de Rabobank Veluwecup die het jaar daarvoor in ’t Harde gespeeld werd. Uiteindelijk weet Owios de titel binnen te slepen door een gelijkmaker in de 82e minuut door Hendrik Uitslag. Owios nogmaals van harte gefeliciteerd met het winnen van deze editie van de Rabobank Veluwecup op eigen bodem en veel succes gewenst bij het verdedigen van deze titel tijdens het aankomende toernooi. De Veluwecupcommissie bedankt de sponsoren, de gastverenigingen Vios Vaassen en vv Oene en de vele toeschouwers voor het succesvol laten verlopen van deze editie van het toernooi.

 

Goed doel
Ieder jaar wordt door de Veluwecupcommissie een goed doel uitgekozen om financieel te ondersteunen. Dit jaar viel de keuze op de Stichting Dierenambulance. Op de finaledag was deze Stichting met een ambulance aanwezig op het sportpark Bovenmolen Als een dier zwervend of gewond is, rijden de vrijwilligers met de dierenambulance uit voor (acute)hulp. Ze verlenen eerste hulp en brengen het dier naar een dierenarts. Als niet bekend is wie het baasje is, gaat het dier naar een van de asielen. Daar worden de dieren verzorgd en wordt er gezocht naar een nieuw baasje. De Stichting Dierenambulance is op zaterdag 28 oktober 2018 door de commissie van de Rabobank Veluwecup verrast met een cheque ter waarde van  € 1.500,–. Dit mooie bedrag zal gebruikt worden om attributen aan te schaffen die meegenomen worden in de ambulance.

 

Vooruitblik
De Veluwecupcommissie hoopt voor het aankomende editie om de Rabobank Veluwecup weer een aansprekend toernooi te organiseren waarbij, na afloop, weer een mooi bedrag aan een later bekend te maken goed doel kan worden overhandigd. De Veluwecupcommissie heet u in de zomer van 2018 van harte welkom om de wedstrijden op Burgemeester Bode sportpark te Elburg te komen aanschouwen.