Rabobank Veluwecup schenkt € 2.500 aan voedselbank

22 oktober 2014 - Gepubliceerd door

Op donderdag 2 oktober heeft de organisatie van de Rabobank Veluwecup een cheque overhandigd aan de voedselbank ter waarde van € 2.500,-. De Rabobank Veluwecup is een voetbaltoernooi dat ieder jaar in augustus wordt georganiseerd door de verenigingen Owios, DSV´61, s.v. ´t Harde en de Elburger Sportclub ter voorbereiding op de competitie.

“Met de opbrengsten van het toernooi proberen we ieder jaar een goed doel te steunen en dit jaar is de keuze gevallen op de Voedselbank Elburg-Oldebroek”, licht Gerrit Jan Nagelhout namens de organisatie toe. “Vorig jaar hebben we helaas geen goed doel kunnen steunen als toernooi-organisatie, maar dit jaar is dat met name dankzij de (terug)komst van de Rabobank als hoofdsponsor wel weer gelukt.

De keuze voor de voedselbank is gemaakt omdat het een lokale organisatie is, die zeer nuttig werk doet in de gemeenten Elburg en Oldebroek. De organiserende verenigingen van het toernooi komen ook uit deze beide gemeenten en dat sluit goed op elkaar aan”.

Na de overhandiging van de cheque door Arjan Goudriaan aan Henk de Groot van de voedselbank, benadrukte Henk het belang van initiatieven zoals die van de Rabobank Veluwecup:  “De voedselbank is voor de dekking van de kosten volledig afhankelijk van giften en kan daarbij ieder duwtje in de rug goed gebruiken. We zijn de organisatie van de Rabobank Veluwecup daarom zeer dankbaar voor dit initiatief”.

Arjan Goudriaan vult daarop aan dat de bijdrage niet mogelijk was geweest zonder de sponsoren en de in grote getalen aanwezige supporters tijdens het toernooi. “Langs deze weg willen we de sponsoren en supporters daarom nogmaals hartelijk danken voor hun bijdrage aan de succesvolle 5e editie van de Rabobank Veluwecup. Volgend seizoen wordt het toernooi gehouden op de velden van DSV’61 uit Doornspijk. We hopen dat we dit bedrag dan (minimaal) kunnen evenaren.”