vv Oene winnaar Veluwecup 2018

29 augustus 2018 - Gepubliceerd door

De negende editie van de Rabobank Veluwecup beloofde nog een spannende slotdag te krijgen. Twee ploegen, DSV ’61 en gastclub v.v. Oene die nog in aanmerking kwamen voor de titel, hadden in de voorgaande twee ontmoetingen beiden hun wedstrijden weten te winnen en was het doelsaldo praktisch gelijk. Het was uiteindelijk de formatie van Edwerd Schuring die in bezit kwam van de fraaie wisselbeker, die in handen was van de winnaar van vorig jaar, het Oldebroeker OWIOS.

Door de ruime 4-0 overwinning van Oene in de eerste wedstrijd op de “finaledag” tegen 4e klasser en de andere gastclub, Noord Veluwe Boys, werd het duidelijk dat het voor de Doornspijkers lastig zou worden om een bedreiging te vormen voor de rood-witten. De laatste wedstrijd tegen gemeentegenoot s.v. ’t Harde moest immers met ruime cijfers gewonnen worden. Toen de oranjehemden door een treffer van Gerrit Hoekert op voorsprong kwamen was er nog voldoende tijd om een hoge score te verwezenlijken, maar de groen-witte formatie van Egbert Kragt vervulde haar sportieve plicht en beperkte de nederlaag tot deze ene treffer. Ondanks het feit dat er in het duel tussen OWIOS en ESC niets meer op het spel stond, vochten de twee oude rivalen, die elkaar straks in competitieverband opnieuw zullen ontmoeten, diverse verbeten duels met elkaar uit, waarbij Cornell Blak van OWIOS, wegens natrappen, in de eerste helft zelfs vroegtijdig met rood kon vetrekken. De numerieke minderheid vormde voor de Oldebroekers echter geen belemmering om dit duel toch winnend (2-0) af te sluiten om vervolgens voor s.v. ’t Harde op de derde plaats te eindigen. Even na de hervatting kopte Hendri Nagelhout, uit een hoekschop, de bal achter doelman Bjarn Onderstal. Ook de Elburgers eindigden deze wedstrijd met een gereduceerd team, omdat Onderstal na een pittige overtreding op een OWIOS-speler in de slotfase ook de rode kaart kreeg en OWIOS middels Hendrik Uitslag nog een tweede treffer fabriceerde.

Beiden zonder overwinning, eindigde Elburger Sportclub, met een beter doelsaldo, voor Noord Veluwe Boys, op de vijfde plaats.

Aan het eind van dit jaarlijks traditionele voorbereidingstoernooi, rijkte voorzitter Gert van Norel van gastclub Elburger Sportclub in bijzijn van mevr. Zoombelt, als vertegenwoordigster van de Rabobank, de prijzen uit.
Evenals in de voorgaande edities wordt er ook nu weer een groot deel van de netto opbrengst (entreegelden en verlotingen) geschonken aan een goed doel. Dit jaar is hiervoor de Stichting Present uitgekozen. Dit is een landelijke organisatie die met 72 stichtingen actief is in Nederland, w.o. Elburg en Oldebroek, waarin het aanbod van vrijwilligers centraal staat en zich belangeloos inzetten voor activiteiten van uiteenlopende aard; van b.v. tuinieren tot verhuizen.

Foto: De Loermeeuw