Wedstrijdverslag: Elburger SC – DSV ’61 1-1

6 augustus 2016 - Gepubliceerd door

De wedstrijd Elburger SC en DSV ’61 is de eerste heuse derby van het Rabobank VeluweCup toernooi.

Bij Elburger SC en DSV ’61 hebben dit seizoen wijzigingen plaatsgevonden in de technische staf. Elburger SC heeft met Andries van de Beek een nieuwe assistent-trainer. De 37-jarige Elburger wordt de nieuwe assistent van de huidige hoofdtrainer Remon van Schoonhoven. Bij DSV ’61 is er dit seizoen een nieuwe technische staf die bestaat uit Etie Jansen en John Visser.

Onder warme weersomstandigheden ontmoetten DSV en ESC elkaar op sportpark Schenk en werd er onder leiding van scheidsrechter Jan van Dijk uit Dronten om 16.30 uur afgetrapt.

Op doelman Henri Schipper na kwamen alle op papier staande Doornspijkse spelers binnen de lijnen om wedstrijdminuten te maken. De eerste 45 minuten was er een veldoverwicht voor DSV, maar de verschillende vizieren stonden niet op scherp, zodat ESC-goalie Van der Gaag het niet echt moeilijk had.

Na ongeveer 60 minuten pakte ESC langzamerhand het initiatief en speelden zij meer op de helft van de Doornspijkers, maar ook zij maakten het doelman Jacco van der Hoek niet lastig.

De wedstrijd leek op 0 – 0 af te stevenen, maar schijn bedroog: binnen 3 minuten was er een 1 – 1 stand. In de 82e minuut scoorde Jeffrey Schreurs de 1 – 0 en leek DSV de drie punten te pakken. Maar vrijwel in de tegenaanval slaagde ESC erin na een verdedigende fout bij DSV middels Stef Akema de gelijkmaker te scoren.