Wedstrijdverslag Owios – Elburger SC 1-1

10 augustus 2016 - Gepubliceerd door

Op dinsdag 9 augustus stond een kraker op het programma tijdens de Rabobank Veluwecup, Owios tegen Elburger SC! Owios heeft de eerste wedstrijd van het toernooi afgelopen zaterdag gewonnen met 2-0 van vv Oene en is het toernooi goed begonnen. Elburger SC heeft daarentegen al een derby achter de rug en heeft de eerste wedstrijd met 1-1 gelijk gespeeld tegen DSV ’61.

De aftrap van de wedstrijd was om 19.30 uur onder leiding van scheidsrechter Poulzs. De eerste helft had Elburger SC het beste van het spel en dat had ook moeten resulteren in een doelpunt voor de Elburgse formatie. Na een schot van Marwin Visscher kwam de bal via de keeper voor de voeten van Wim de Vries, maar hij kon de bal van dichtbij niet tussen voorbij doelman Chris van de Poll van Owios krijgen. Halverwege de eerste helft krijgt Owios het betere van het spel en komen er kleine kansen via Erik van Haagen en Cornell Balk, maar wordt er voor de rust niet gescoord.

De tweede helft laat een heel ander beeld zien dan in de eerste helft. Binnen zes minuten hadden beide ploegen al gescoord! Het is Arjan Vorsselman die de score opent voor Owios nadat een voorzet van de rechterkant voor zijn voeten komt en deze goed in de hoek binnenschiet. Elburger SC komt snel terug van deze achterstand. Wim de Vries kon een goede voorzet van Bjorn van de Wetering makkelijk binnenkoppen bij de tweede paal. Na de twee snelle doelpunten in de tweede helft is de storm wat gaan liggen en kreeg Owios de betere kansen van de tweede helft. Na goed doorzetten van Bennie Veldhoen komt Cornell Balk één op één met keeper Kevin Struik. Balk schiet de bal tegen de keeper van Elburger SC aan en kan daarna vrij inschieten, waar het niet dat Raoul Jesserun met een uiterste krachtinspanning de bal via de eigen doelpaal voor de voeten van Balk weghaalt. Na deze levensgrote kans, die had moeten worden afgerond, houdt Owios de overhand in de tweede helft. Aangezien het weerbeeld veranderd en het zicht op Sportpark Schenk steeds minder wordt in verband met donkere bewolking, blaast scheidsrechter Poulsz na 78 minuten voor het einde van de wedstrijd. Dit wordt door de vele bezoekers gezien als een wijs besluit van de leidsman van vanavond. Het gelijke spel is een uitslag waarmee beide ploegen tevreden kunnen zijn.

Zaterdag 13 augustus spelen beide ploegen haar laatste wedstrijd van de Rabobank Veluwecup. Om 14.30 uur staat sv ’t Harde – Elburger SC op het programma en om 16.30uur zullen Owios en DSV ’61 voor het slotakkoord van de Rabobank Veluwecup zorgen. U bent van harte welkom om deze wedstrijden te aanschouwen op Sportpark Schenk van sv ’t Harde. Deze dag zal vanaf 18.00 uur muzikaal worden afgesloten door zanger Dave Green.