Toernooireglement Veluwecup 2023

1. De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen en bepalingen van de KNVB en geleid door KNVB-scheidsrechters. Assistent scheidsrechters zijn eigen club assistent scheidsrechters.

2. In tegenstelling tot het gestelde in artikel 1 is het toegestaan om onbeperkt te wisselen, er vanuit gaande dat er 7 wisselspelers op de bank zitten, inclusief keeper.

3. Voor het begin van elke wedstrijd dient er een formulier aangeleverd te worden met daarop maximaal 18 namen van spelers, inclusief keeper(s), die deelnemen aan die betreffende wedstrijd van de Veluwecup, compleet met lidnummers;

4. Voor het begin van elke wedstrijd dient de opstelling (met vermelding van de rugnummers) ingeleverd te worden bij één van de leden van de toernooicommissie, in de betreffende bestuurskamer

5. Ieder team speelt 3 wedstrijden verdeeld over 4 speeldagen volgens een door de organisatie vastgesteld speelschema. De speeldagen zijn: zaterdag 19 augustus, dinsdag 22 augustus en woensdag 23 augustus, zaterdag 26 augustus.

6. Voor een gewonnen wedstrijd worden 3 wedstrijdpunten gegeven aan het winnende team. Voor een gelijkspel ontvangt ieder team 1 wedstrijdpunt. Bij verlies is het puntenaantal 0.

7. Indien een speler in een wedstrijd een directe rode kaart krijgt, wordt deze speler geschorst voor de rest van het toernooi. Bij een rode kaart na twee keer een gele kaart in één wedstrijd, wordt de desbetreffende speler voor de volgende wedstrijd geschorst.

8. In die gevallen, waarin sprake is van een gelijke tenues, dient de eerst genoemde vereniging voor reservetenues te zorgen.

9. De winnaar van het toernooi is het team dat na afloop van de laatste speeldag de meeste wedstrijdpunten heeft behaald.

10. Bij een gelijke stand in wedstrijdpunten, telt in eerste instantie het onderling resultaat. Mocht dit gelijk zijn, dan telt doelsaldo. Indien dit resultaat ook gelijk is telt het grootste aantal doelpunten voor.

11. De winnaar van deze editie komt één jaar in het bezit van de Veluwecup wisselbokaal.

12. De topscorer(s) van het toernooi krijgt een gift vanuit de Veluwecup organisatie;

13. De prijsuitreikingen vinden plaats gelijk na de laatste wedstrijd op zaterdag 26 augustus.

14. De toernooicommissie, alsmede de besturen van de 4 organiserende verenigingen (Elburger SC, vv OWIOS, S.V. ’t Harde en DSV’61) kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor zoekgeraakte voorwerpen of kledingstukken.

15. In die gevallen, waarin dit reglement niet voorziet, beslist de toernooicommissie. Deze uitspraak is vervolgens bindend.